18. oktober 2021

En æra er slut: Zoologisk Museum lukker om et år

Lukker

Efter 52 legendariske år lukker Zoologisk Museum for besøgende den 23. oktober 2022. Lukningen er en del af forberedelserne til samlingen af Statens Naturhistoriske Museum i nye fantastiske rammer i Botanisk Have. Det nye museum planlægges at åbne for publikum i 2024.

Zoologisk Museum på Østerbro i København blev indviet den 2. november 1970. Siden da har flere millioner besøgende set pingvinerne, mammutten, hvalerne og kæmpedovendyret. Senere er også den 17 meter lange planteædende dinosaur kommet til. Men den 23. oktober 2022 er det slut.

 Efter planen skal hele Statens Naturhistoriske Museum samles i et spektakulært byggeri, der er ved at blive opført i Botanisk Have. Det nye museum er planlagt til at åbne for publikum i efteråret 2024. Frem til åbningen arbejder museet på at skabe helt nye, tidssvarende udstillinger.

 - Zoologisk Museum har givet generationer af besøgende store naturoplevelser. De mange fine genstande har taget børn og voksne gennem et univers af mangfoldighed, på en tidsrejse mellem tidligere og nulevende dyrearter. For mange har Zoologisk Museum været et sted, man kom som barn og måske havde et yndlingsdyr, som man bare skulle se hver gang. Som voksen har man givet disse oplevelser videre til børn og børnebørn. Jeg håber, at rigtig mange vil benytte muligheden for at se eller gense det fine museum. Der er kun et år tilbage og så bliver dørene lukket for altid, siger Peter C. Kjærgaard, direktør på Statens Naturhistoriske Museum.

 Zoologisk Museum huser også en del af museets samlinger, som består af mere end 14 millioner genstande. Disse planlægges også i løbet af de kommende år at flyttes til moderne og tidssvarende faciliteter.

Rejsegilde på det nye Zoologisk Museum i 1962. Foto: Per Pejstrup.
En hval flyttes fra den gamle museumsbygninge i Krystalgade til det nye Zoologisk Museum på Østerbro i 1969. Foto: P. Valentin-Jensen
På det nye Zoologisk Museum må man røre ved nogle af genstandene. Det bliver hurtigt en stor succes hos især det yngre publikum. Foto: Svend Bessing

Dinosauren Misty på Zoologisk Museum er en 17 meter lange Diplodocus . Foto Anders Drud Jordan, Statens Naturhistoriske Museum.
Naturhistorisk Laboratorium på Zoologisk Museum. Foto: Mikal Schlosser.
Evolutionshallen på Zoologisk Museum. Foto: Jens Astrup, Statens Naturhistoriske Museum.