2. marts 2021

Godt nyt til alle dinosaurelskere

Udstilling forlænget

Interessen for ’Dinosaurernes konge’ med T. rex’en Tristan Otto har været rekord-stor, men desværre har de mange fantastiske dinosaurer igennem lang tid stået alene på museet på grund af Covid-19. Derfor er det med stor glæde, at Statens Naturhistoriske Museum nu har fået mulighed for at forlænge udstillingen året ud.

Foto: Frederik Wolff Teglhus, Statens Naturhistoriske Museum

’Dinosaurernes konge’ har været en kæmpe succes hos både museets gæster og anmeldere, som har givet den en massiv omtale i både aviser, radio, tv, og på de sociale medier. Så selv om udstillingen har været hård ramt af Covid-19-restriktionerne, nåede mere end 100.000 gæster at se udstillingen, fra den åbnede stærkt forsinket den 19. juni sidste år, til den måtte lukke igen allerede den 10. december.

- Vi har fået mange henvendelser fra publikum i hele landet som har spurgt til, hvornår de får mulighed for at opleve de populære dinosaurer. Museet har derfor arbejdet hårdt på at få forlænget udstillingen, så endnu flere kan få chancen for at møde Tristan Otto og de andre fantastiske dinosaurfossiler. Vi derfor utrolig glade for at kunne fortælle, at det er lykkedes at forlænge udstillingen til udgangen af 2021. Så nu får museets gæster endnu mere tid til at opleve ’Dinosaurernes konge’, fortæller Peter C. Kjærgaard, direktør for Statens Naturhistoriske Museum.

Foto: Frederik Wolff Teglhus, Statens Naturhistoriske Museum

Det er første gang, at et ægte T. rex-fossil bliver udstillet i Danmark, og udløbsdatoen for besøget af Tristan Otto, og de andre unikke dinosaurer i ’Dinosaurernes konge’, var oprindelig den 28. marts i år. Nu ligger det så fast, at udstillingen bliver forlænget året ud, så mange flere får mulighed for at opleve det spektakulære 12 meter lange og 4 meter høje Tyrannosaurus rex-fossil, der har selskab af fem andre ægte dinosaurer, der aldrig før har været udstillet for offentligheden.

Verdensberømt fotoudstilling bliver også forlænget

Publikum få også mulighed for at opleve den spektakulære fotoudstilling ’Wildlife Photographer of the Year’ lidt længere, da denne udstilling er blevet forlænget indtil slutningen af august.

’Wildlife Photographer of the Year’ er en af de mest populære udstillinger på Natural History Museum i London, og er naturfotografernes svar på Oscar-uddelingen, som samler de dygtigste amatører og professionelle fra hele verden. Udstillingen består af 99 billeder, udvalgt blandt næsten 50.000 indsendte fotos. Udstillingen åbnede på Statens Naturhistoriske Museum den 4. december sidste år, men var kun åben for publikum i fem dage, før hele kulturlivet måtte lukke ned på grund af Corona-restriktionerne.

- I de fem dage hvor udstillingen var åben, var det med udsolgte huse, hvilket klart viser at der er en stor appetit for naturfotografier i verdensklasse i Danmark. Det skal heller ikke underkendes, at der i en verden med Covid-19 er en udlængsel og et behov for at opleve naturen under andre himmelstrøg. Med denne udstilling, kan publikum stadig tage på rejse Jorden rundt og opleve dens fantastiske natur under trygge former, siger Peter C. Kjærgaard, direktør for Statens Naturhistoriske Museum.

Foto: Mogens Trolle,Wildlife Photographer of the Year

’Wildlife Photographer of the Year’ skulle efter planen slutte den 9. maj, men også her er det lykkedes at få forlænget udstilling, så de smukke og til tider meget urovækkende billeder kan opleves frem til den 29. august i år.

Dinosaurernes konge er åben fra tirsdag den 6. april og resten af 2021. Se mere og find pressemateriale på tristan-otto.dk.

Wildlife Photographer of the Year er åben fra tirsdag den 6. april og til den 29. august 2021. Se mere og find pressemateriale på wpy.dk.

Begge udstillinger kan opleves på Statens Naturhistoriske Museum, Øster Voldgade 5-7 i København.