10. februar 2021

Vinder af publikumsprisen i Wildlife Photographer of the Year er fundet

Vinder fundet

Den australske fotograf Robert Irwins smukke, men urovækkende foto af en brand, der truer et vildtreservat i Queensland, Australien, løb af med publikumsprisen People´s Choice Award.

Det er 56. gang at den store internationale konkurrence og fotoudstilling Wildlife Photographer of the Year bliver afholdt af Naturhistorik Museum i London. Og som de foregående år, afsluttes konkurrencen med, at publikum peger på deres favorit blandt 25 udvalgte billeder. Denne gang blev det Robert Irwins foto af en brand, der efterlader et spor af ødelæggelse gennem en skov nær grænsen til Steve Irwin Wildlife Reserve i Cape York, Queensland, Australien.

Foto: Robert Irwin

Mogens Trolle, uddannet zoolog og ansat på Statens Naturhistoriske Museum, er med på udstillingen som vinder af kategorien Dyreportrætter. Han havde også et foto af en majestætisk mandril (link) med i People´s Choice Award. Prisen havde et rekordstort antal stemmer fra publikum over hele verden.

- Det er en fantastisk oplevelse, at blive nomineret til People’s Choice Awards og samtidig have et billede med på udstillingen, som giver et smukt, men også til tider forfærdeligt billede af, hvordan naturen omkring os har det. Jeg håber, at Wildlife Photographer of the Year, og den store opmærksomhed, der har været i forbindelse med afstemningen til People´s Choice Award, er med til at sætte fokus på, hvordan vi påvirker dyre- og plantelivet overalt på Jorden, siger Mogens Trolle.

Du kan opleve de 25 fotos her, hvor du også kan downloade billederne i lav opløsning til digitalt brug i forbindelse med omtale af publikumsprisen. .

Fakta om Wildlife Photographer of the Year

Udstillingen: Wildlife Photographer of the Year åbnede for publikum fredag den 4. december 2020 på Statens Naturhistoriske Museum, Øster Voldgade 5-7 i København. Udstillingen er i øjeblikket lukket pga. Coronarestriktioner. Følg med på www.wpy.dk, på museets Facebook-side eller abonnér på vores nyhedsbrev her, for at få besked om, hvornår vi genåbner.  Wildlife Photographer of the Year kan ses til 9. maj i år.

Konkurrencen

Wildlife Photographer of the Year blev oprindelig startet i 1965 af BBC Wildlife Magazine. Den havde tre kategorier og bestod af omkring 600 indsendte billeder. I 1984 blev konkurrencen, som den er kendt i dag, skabt, og den tilrettelægges nu af Natural History Museum i London. Konkurrencen blev fra begyndelsen den førende begivenhed af sin art for naturfotografer og voksede kraftigt gennem årene. I dag gennemgår juryen næsten 50.000 fotos indsendt af naturfotografer fra mere end 86 forskellige lande.

Om vinderbilledet af Peolpe’s Choice Award

Robert Irwins foto er taget i et skovområde på grænsen til Steve Irwin Wildlife Reserve i Cape York, Queensland, Australien. Et vildtreservatet med over 30 forskellige økosystemer og hjemsted for mange truede arter. Brande som denne, er en af de største trusler mod vildtreservater i Australien. Nogle brande opstår af naturlige årsager og kan være vigtige i et økosystem. Men en del brande antændes bevidst, fx for at jage vildsvin ud af et område i forbindelse med jagt, og så kan de betyde ødelæggelser for vigtige naturområder.

Ud over Robert Irwins foto, modtager fire andre billeder udmærkelsen ’Highly Commended’ for at være blandt publikums top 5 favoritter. Læs mere om dem her

Nyttige links

Besøg udstillingens hjemmeside

Besøg Peoples Choice Award på Natural History Museums hjemmeside

Besøg udstillingens britiske website

Find information om download og brug af pressebilleder