25. januar 2021

Vær med til at vælge det bedste naturfoto

Stem

Nu kan du være med til at vælge det foto, som skal løbe af med publikumsprisen People´s Choice Award i den store konkurrence og udstilling Wildlife Photographer of the Year.

Konkurrencen Wildlife Photographer of the Year afholdes hvert år af Natural History Museum i London, og de bedste 99 billeder bliver udvalgt af en international jury blandt næsten 50.000 indsendte fotos fra hele verden. I Danmark udstilles vinderbillederne på Statens Naturhistoriske Museum, som i øjeblikket er lukket på grund af Corona-restriktionerne. Læs mere om udstillingen på Statens Naturhistoriske Museum på www.wpy.dk.

Mens vi venter på at genåbne udstillingen, kan du være med til at vælge vinderen af kategorien People´s Choice Award blandt 25 udvalgte fotos. Billederne er taget af et bredt felt af fotografer fra bl.a. Danmark, Tyskland, Indien Sydafrika og USA.

Du kan for eksempel vælge mellem fotos af et zebrahoved, der blev opdaget ved grænsekontrollen i USA, aktivisten der passer tre forældreløse flagermus, en snehare fanget i sneen, eller den smukke mandril-abe, der gemmer sig dybt inde i de tropiske skove.  

De smukke og fascinerende billeder vidner om et mangfoldigt liv på Jorden, men de fortæller også historien om vores udfordringer med klima og dyreliv, der er under voldsomt pres på grund af menneskets påvirkning.

Du kan opleve de 25 fotos her, hvor du også kan downloade billederne i lav opløsning til digitalt pressebrug, og stemme på vinderen af årets People’s Choice Award. Afstemningen slutter tirsdag den 2. februar kl. 15 dansk tid, og vinderen bliver kåret 10. februar 2021.

Fakta om Wildlife Photographer of the Year

Udstillingen: Wildlife Photographer of the Year åbnede for publikum fredag den 4. december 2020 på Statens Naturhistoriske Museum, Øster Voldgade 5-7 i København. Udstillingen er i øjeblikket lukket pga. Corona-restriktioner. Følg med på museets hjemmeside, eller abonnér på vores nyhedsbrev her, for at få besked om, hvornår vi genåbner. Wildlife Photographer of the Year kan ses til 9. maj i år. Se mere på www.wpy.dk.

Konkurrencen: Wildlife Photographer of the Year blev oprindelig startet i 1965 af BBC Wildlife Magazine. Den havde tre kategorier og bestod af omkring 600 indsendte billeder. I 1984 blev konkurrencen, som den er kendt i dag, skabt, og den tilrettelægges nu af Natural History Museum i London. Konkurrencen blev fra begyndelsen den førende begivenhed af sin art for naturfotografer og voksede kraftigt gennem årene. I dag gennemgår juryen næsten 50.000 fotos indsendt af naturfotografer fra mere end 86 forskellige lande.

Besøg Peoples Choice Award på Natural History Museums hjemmeside

Besøg udstillingens britiske website