20. maj 2020

Botanisk Have åbner 26. maj

Åbner

Med den positive melding om nye åbningsdatoer arbejder Statens Naturhistoriske Museum på fuldt tryk for at være klar til publikum. Botanisk Have åbner allerede i maj. Museerne åbner til juni.

For Statens Naturhistoriske Museum betyder de nye åbningsdatoer, at Botanisk Have bliver den første af museets fire lokationer som modtager besøgende – det sker allerede fra den 26. maj. Palmehuset, Zoologisk Museum på Østerbro og Statens Naturhistoriske Museum på Øster Voldgade åbner den 9. juni. Læs mere om åbningstiderne her

- Vi arbejder på højtryk for at give vores besøgende i haven og på museerne en god og tryg oplevelse. Det tager tid, men vi slækker ikke på sikkerheden, siger Peter C. Kjærgaard, direktør for Statens Naturhistoriske Museum.

Publikum kommer til at vente yderligere på udstillingen Dinosaurernes konge, som først åbner den 19. juni.

- Det er virkelig med blødende hjerte, at vi ikke kan åbne noget før, men vi måtte sætte alle forberedelser til udstillingen på hold, da vi blev sendt hjem den 11. marts. Derfor er vi nu i fuld gang med at få gjort alt klar, og det er et stort arbejde. Ikke mindst fordi interessen for udstillingen har været meget stor, så det kræver gennemtænkte og effektive sikkerhedsforanstaltninger, så vi kan passe godt på publikum, siger Peter C. Kjærgaard.

Dyr krise for Statens Naturhistoriske Museum

Peter C. Kjærgaard understreger at Coronakrisen har været dyr for museet, fordi man er gået glip af store entréindtægter siden nedlukningen.

- Statens Naturhistoriske Museum bliver ekstra hårdt ramt, fordi vi ikke er omfattet af nogle af de støtteordninger, som andre museer kan benytte for at kompensere for tabte indtægter. Det skaber store udfordringer for os, da vi dermed mangler ressourcer til at passe på vores nationale samlinger, som for eksempel de mange unikke planter i Botanisk Have. Mange af havens planter er enten truet af udryddelse ude i verden eller er allerede udryddet. De skal fortsat passes også selvom der ikke kommer indtægter ind.  Det samme gælder de 14 millioner genstande, der befinder sig i vores samlinger. Nogle af samlingerne har eksisteret siden 1600-tallet og hvis ikke vi har midler til at passe på dem, risikerer vi for altid at miste uvurderlig natur- og kulturarv. Så vi arbejder hårdt på at finde de penge, der mangler i vores budgetter, siger Peter C. Kjærgaard.

Nyt billetsystem til T. rex

Et af de nye tiltag, der har været under udvikling, mens museet har været lukket, er et nyt digitalt billetsystem, hvor publikum kan købe billetter til specifikke tidspunkter. Dette bliver i første omgang muligt i forbindelse med Dinosaurernes konge.

- Allerede inden åbningen har der været en helt utrolig interesse for vores nye dinosaurudstilling, der blandt andet, for første gang nogensinde i Danmark, byder på en vaskeægte T. rex. Det er afgørende for os, at sikkerheden er i top for både besøgende og medarbejdere. Det er det nye billetsystem med til at sikre. Selv om det trækker lidt ud, kan jeg godt love, at publikum får fantastiske oplevelse, når vi åbner de forskellige dele af museet igen, understreger Peter C. Kjærgaard.