20. juni 2019

Ole Karsholt udnævnt til æresmedlem i Societas Europaea Lepidopterologica

ÆRESMEDLEM

Torsdag den 6. juni blev Ole Karsholt, collections manager emeritus på Statens Naturhistoriske Museum, valgt til æresmedlem under Societas Europaea Lepidopterologicas 21. kongres 3–7 juni 2019 i Campobasso, Italien.

Societas Europaea Lepidopterologica (SEL) blev grundlagt i 1976 med det formål at stimulere samarbejdet mellem sommerfugle-interesserede i Europa (inkl. det vestlige Asien og Nordafrika) og at arbejde for bevarelsen af sommerfuglene og deres habitater. Foreningen har i dag over 600 medlemmer og afholder hvert andet år en kongres for medlemmer og andre med interesse for sommerfugle.

Ole Karsholt begyndte at samle sommerfugle som ung teenager helt tilbage i 1961, og han har været medlem af SEL siden 1984. Han blev i 1981 ansat ved Zoologisk Museum, som i dag er en del af Statens Naturhistoriske Museum, og i et tæt samarbejde med nu afdøde professor Niels Peder Kristensen fordobledes museets sommerfuglesamlinger fra en til to millioner eksemplarer. Væsentlige dele blev indsamlet af Ole selv på utallige ekspeditioner, hvoraf de større gik til Patagonien, Thailand, Peru, Madeira, Grønland og forskellige destinationer i Nordafrika, og Ole har været et meget værdsat bindeled mellem museet og det store antal danske amatørlepidopterologer, hvorfra der ligeledes er indgået væsentlige bidrag til samlingerne. Ole har udgivet mere end 200 videnskabelige publikationer siden sin første artikel i 1973.