5. december 2017

Naturhistorisk gave til alle

HALV PRIS

Fra første januar giver landets 8 naturhistoriske museer hele befolkningen mulighed for lettere adgang til muserne. Det sker gennem et samarbejde, hvor alle med årskort til et af museerne får halv pris ved besøg på de øvrige museer. Gaven gælder hele 2018, og planen er at gøre den permanent.

Museumsdirektør for Statens Naturhistoriske Museum Peter C. Kjærgaard ved siden af kulturminister Mette Bock i forbindelse med lanceringen af den naturhistorisk gave sammen med direktørerne fra landets øvrige naturhistoriske museer.

Museumsdirektør for Statens Naturhistoriske Museum Peter C. Kjærgaard ved siden af kulturminister Mette Bock i forbindelse med lanceringen af den naturhistorisk gave sammen med direktørerne fra landets øvrige naturhistoriske museer.

Danmark har otte naturhistoriske museer. Tilsammen huser vi millioner af skeletter, dyr i sprit, insekter på nål, planter, fossiler, mineraler, meteoritter og meget mere fra Danmark og resten af verden. Vi har hjemme i forskellige egne af landet, men sammen deler vi en fælles ambition om at bidrage til en bæredygtig fremtid for planeten Jorden.    
Museernes samlinger og forskning udgør fundamentet for vores viden om naturens verden og livet på Jorden. Tilsammen og hver for sig stiller vi vores viden til rådighed for hele Danmarks befolkning. Gennem udstillinger og aktiviteter åbner vi op naturens forunderlige verden og inspirerer alle til at træffe aktive valg – til gavn for vores fælles nutid og fremtid.

Tilsammen har vi ca. 460.000 gæster, som kommer inden for på vores museer, og langt flere hvis vi medtager haver og andre udendørsanlæg, som i sig selv også kan bidrage til at folk stopper op og reflektere over naturens mangfoldighed og egne holdninger. Her runder vi 1,5 mio. gæster!

billede af årskort

Årskort til Statens Naturhistoriske Museum.

Mere museum – flere oplevelser

Som museumsdirektør David Dupont-Mouritzen siger

- Vores mål er at åbne op for naturens forunderlige verden samt at inspirere til, at så mange som muligt kan og vil træffe aktive valg baseret på en solid indsigt. Derfor har vi valgt at gøre det endnu lettere at få adgang til landets naturhistoriske museer.

Konkret betyder det, at landets 8 naturhistoriske museer har etableret et samarbejde, hvor alle som har et årskort til et af de naturhistoriske museer, automatisk opnår 50% rabat på billetten på de øvrige museer, fra 1. januar 2018.

Det er museumsdirektørernes overbevisning, at dette samarbejde kraftigt reducerer en af de forhindringer, der kan stå i vejen for et besøg på vores museer. Resultatet skulle gerne komme til udtryk som mere museum til borgerne – og dermed flere naturhistoriske oplevelser.

Også Kulturminister Mette Bock er begejstret for samarbejdet og udtaler:

- De naturhistoriske museer har en rigtig god tradition for at samarbejde – det gælder både forskning og formidling. Det glæder mig, at landets naturhistoriske museer nu også samarbejder om en indsats, hvor museernes brugere er i det centrale fokus. Museerne er til for at blive brugt – og jeg håber, at det nye årskort kan få endnu flere nysgerrige museumsbrugere til at besøge de naturhistoriske museer. Det er en julegave, det vil noget!

Hvem er de naturhistoriske museer?

  • Statens Naturhistoriske Museum: 1,130 mio. besøgende. Botanisk have udgør ca. 1.000.000 besøgende
  • Naturhistorisk Museum Århus: 80.646 besøgende
  • Museum Mors: 24.000 besøgende
  • Naturama: 48.404 besøgende
  • Østsjællands Museum, afdeling Faxe: 11.951 besøgende
  • Museum Salling - Fur Museum: 26.384 besøgende
  • Fiskeri- og Søfartsmuseet: 116.000 besøgende
  • Museum Sønderjylland, afdeling for Palæontologi Gram Lergrav: 7.019 besøgende