3. maj 2013

Floras Blomsterbog

Ny bog for store børn af Signe Wenneberg

I anledning af særudstillingen Flora Danica ZOOM udgiver Signe Wenneberg i samarbejde med Statens Naturhistoriske Museum en ny bog med titlen "Floras Blomsterbog". I bogen tager Signe Wenneberg børn og voksne med i Botanisk Have og viser, hvad planter kan bruges til.

Foto: Signe Wenneberg

Blomster er naturens store slagnummer. Blomster er magiske. Blomster er tiltrækkende. De dufter. De kan spises. De er smukke for øjet. De kan plantes, sås, plukkes, arrangeres, presses og tegnes. Blomster er symboler på liv. Vi siger noget til hinanden med blomster. Vi udtrykker kærlighed, glæde, medfølelse og omsorg. Vi indleder og afslutter livet med blomsterbuketter.

Blomster kan beundres i parker, haver, skove, grøfter, byggetomter og ikke mindst, når de forvilder sig op gennem asfalt eller fliser i byen. De findes på de bedste træer og buske. I bede, i altankasser, i krukker. Og vi kan selv sørge for flere blomster og mere blomstring. Det er det sjove ved det.

Alle mennesker – børn og voksne – har brug for jordforbindelse. Vi har brug for at være i naturen, dyrke jorden, lytte til fuglene, se mirakler, når små frø bliver til planter, vande og plukke blomster, mærke årstiderne og få lys. Videnskabsmanden Albert Einstein har engang sagt: ”Kig rigtig godt på naturen og du vil forstå alting meget bedre”.

Floras Blomsterbog er tiltænkt ”Blomsten af Danmarks ungdom”. Den kan læses af store børn og gerne sammen med blomsterinteresserede bedstemødre og forklarende forældre.