6. september 2012

Kjeld Hansen modtager Natur- & miljøprisen 2012

Natur- og miljøprisen, der hvert år uddeles af Bodil Pedersen Fonden for at hædre og støtte organisationer, foreninger eller personer, der i særlig grad har gjort en indsats for klodens natur og miljø, tildeles i år journalist og debattør Kjeld Hansen. Med prisen følger 100.000 kroner.

Foto: Kjeld Hansen. Fotoet må anvendes i
forbindelse med omtale af nyheden.

Kjeld Hansen er landets førende miljøskribent og måske mest kendt for bøgerne ”Det tabte land”, ”Det er et yndigt land” og ”Farvel til Grønlands natur”, hvori han har bidraget væsentligt til at skabe debat og interesse for naturforvaltning i Danmark og på Grønland. Bøgerne er uhyre velresearchede og dokumenterer det tab af natur og naturværdier, som har ramt Danmark og Grønland.

”Jeg har i mange år være fascineret af Kjeld Hansen og hans store indsats for den danske natur, og derfor glæder det mig meget at kunne overrække ham prisen,” siger Nils Armand, direktør for Bodil Pedersen Fonden. Til prisoverrækkelsen vil Hanne Strager, udstillingschef på Statens Naturhistoriske Museum, motivere, hvorfor Kjeld Hansen fortjener prisen.

”Man kan yde en indsats i forhold til natur og miljø på mange måder. Kjeld Hansen gør det ved at gøre os opmærksomme på, hvilke beslutninger og hvilken forvaltningspraksis der står bag tabet af naturen i Danmark og på Grønland. Få gør det på baggrund af så omfattende research som han, og det gør hans bidrag anvendeligt for andre. Andre, der vil argumentere for tabet af naturværdierne og for det vidunderlige i at have en spændende og levende natur, kan finde argumenterne og skytset hos ham. Det er ikke uden bid, men det er heldigvis heller ikke uden humor,” siger Hanne Strager.

Natur- og miljøprisen overrækkes fredag den 7. september ved et arrangement på Zoologisk Museum, der er en del af Statens Naturhistoriske Museum.