15. februar 2012

Københavns "hemmelige" blomsterbutik flytter

BOTANISK HAVE. Sjældne planter og høj kundeservice har gjort butikken i Botanisk Have til et yndet sted for planteinteresserede. Butikken har i mange år ligget en smule skjult i den gamle have, men flytter nu. Dog kun nogle få hundrede meter til Botanisk Haves gamle portnerhus ved indgangen fra Nørreport.

1. marts flytter Botanisk Haves butik ind i den charmerende portnerbygning (det nuværende vagthus), der ligger ved indgangen fra Nørreport. Flytningen sker for at lade flere få glæde af det store udvalg af planter, frø, postkort, plakater og andre haveting. Og ikke mindst de ansattes store viden. Butikken lå før ved indgangen ved Øster Farimagsgade, hvor den kunne være svær at få øje på.

"Vi oplever tit, at kunderne kontakter os og beder om hjælp til at finde helt bestemte planter. Hvis vi ikke kan hjælpe med det samme, bliver folk skrevet op. Så ringer vi til dem senere, hvis vi finder den pågældende plante," siger Lene B. Pedersen-Nyskov, der er daglig leder af butikken.

Kyndig vejledning
Køber man en plante fra butikken, får man til mange af planterne en udførlig pasningsvejledning samt information om den bestemte plantes botanik- og kulturhistorie.

 

 
Foto: Birgitte Rubæk

Butikken har mange faste kunder fra nærområdet, men også en del kunder fra resten af Danmark. De tager til Botanisk Haves butik for at få fingrene i planter og frø, som kan være svære at få fat på i resten af Danmark.

"Jeg glæder mig meget til at flytte ind i den nye butik. Vi bliver langt mere synlige. Jeg har før oplevet, at kunder har taget deres venner med for at vise den hemmelige blomsterbutik. På den ene side er det dejligt, når kunder viser os frem som noget særligt. På den anden side er det ærgerligt, at vi har været så svære at finde. Det er det, vi gerne vil ændre ved at flytte ned til indgangen ved Nørreport," siger Lene B. Pedersen-Nyskov.