30. august 2011

Næsehornstyve gik forgæves på Zoologisk Museum

Natten til lørdag var der indbrud i udstillingsafdelingen på Zoologisk Museum i København. Tyvene var på jagt efter næsehornshorn, men fik kun fat i en afstøbning i plast  

Flere museer i Europa har den seneste tid været ofre for tyve, der går specifikt efter hornene fra næsehorn. Hornene er eftertragtede på det asiatiske marked, og natten til lørdag brød tyve ind på Zoologisk Museum i København på jagt efter de værdifulde horn.

"Vi kender selvfølgelig til de mange næsehornstyverierne hos vores kolleger rundt om i Europa, og derfor har vi for længst taget vores forholdsregler. Vi har således ingen ægte horn i vores udstillingsafdeling, og vores samling af næsehornshorn er fjernet og gemt et sikkert sted", siger Hanne Strager, formidlingschef på Statens Naturhistoriske Museum.

Afsavet horn i plast

På Zoologisk Museum er skaderne efter indbruddet nu gjort op. Et næsehornskranium, der normalt hører til i udstilling Magasinet, hvor publikum kan røre ved genstanden, var blevet smidt i fjerudstillingen med hornet savet af. Heldigvis var der tale om en vellignende afstøbning i plast. Derudover er der kommet en stor ridse i ruden i dioramaet, hvor Sumatra-næsehornet står. Sumatra-næsehornet er imidlertid også en kopi, så her var tyvene også gået forgæves.