8. september 2010

Nyt Center på Københavns Universitet tiltrækker forskere fra hele Verden

Geogenetik

Den internationalt kendte DNA-forsker, professor Eske Willerslev, og hans team åbner tirsdag den 7. september "Center for Geogenetik" - det første af slagsen på verdensplan. Det sker på Statens Naturhistoriske Museum på Københavns Universitet. Allerede på forhånd har det nye center skabt stor opmærksomhed i videnskabelige kredse. Ikke mindst, fordi det yderligere vil cementere den danske førerposition på internationalt plan indenfor DNA-forskning. Bl.a. i forbindelse med kortlægning af folkevandringer, uddøde og forsvundne menneskeracer og dyr - og ikke mindst: Forståelse for fortidens klima, der kan få stor betydning for den fremtidige klimaforskning og dermed være med til at dæmme op for nogle af de massive problemer, vi står overfor

Det er mindre end et år siden, at professor Eske Willerslev og hans medarbejder Morten Rasmussen skabte verdenssensation, da de som første i verden genskabte og kortlagde generne hos et menneske fra en for længst uddød og forsvunden kultur.

Og i øjeblikket er et filmhold fra det amerikanske tidsskrift og filmkanalen National Geographic i København for at lave en stor udsendelse om de to forskere. Filmholdet har bl.a. fulgt Eske Willerslev på en felttur til Grønland og er nu i København for at fortælle historien om "den genskabte", men uddøde grønlænder, Inuk. Han var blandt de første mennesker, der slog sig ned i Grønland for 5.000 år siden og derefter bukkede under og forsvandt pga. de barske levevilkår.

læse mere: https://nyheder.ku.dk/alle_nyheder/2010/2010.9/eskecenter/