10. marts 2009

Foråret er nær

Botanisk butik forår 2009

 

Det er ikke helt overbevisende endnu, men det er ganske vist - foråret er derude, midt i kulden og de mange overskyede dage.

Her først i marts er dagen nu tiltaget med godt 4 timer, der er fuglestemmer i luften og forårsblomsterne pibler op af jorden. Se på billederne ovenfor fra Botanisk Have hvor et par vintergækker og en lille gul klynge erantis står og lyser livgivende under et vindforblæst træ. 

Ellers er der endnu ikke så meget der blomstrer udenfor i Botanisk Have. Der må man i stedet tage en tur ind i væksthusene, hvor man så tilmed kan få lunet de kolde fingre.

Man kan også søge læ for vinden i Botanisk Haves lille butik. Ud over det, der er butikkens særkende: de mere eksotiske vækster som man ikke finder hos en almindelig blomsterhandler, har den netop nu et fint udvalg af forårets blomster, så det er muligt at få både erantisserne og andre forårsbebudere med hjem.

Butikken har endvidere lige fået en frisk sending blomsterløg og frø hjem, for det er jo her i marts og april man skal gøre klar til mange af sommerens blomsterglæder. Knoldene skal i jorden og frøene startes i forkultur inden døre.

Vil man tage forskud på sommeren, kan butikken allerede nu byde på haveroser. Endnu er de kun nogle stikkende grene uden grønt, men du finder både slyngroser, blandt andet Coral Dawn, historiske roser som Reine des Violette , og de populære og mere hårdføre engelske roser som for eksempel  den helt vidunderligt duftende Gertrude Jekyll.

Desuden er der kommet bærbuske, for eksempel hvide ribs, boysenbær og gule hindbær, samt figner, druer, kvæder og rabarber.

Velkommen til forår i butikken hos Lene og Majbrith.