05. december 2008

Jul i Botanisk Haves butik

jul
Over disken hænger der fast en metalkrans, som ca. 3 gange årligt dekoreres alt efter årstiden. Her er den pyntet med vintergrønt og smukke glaskugler.


Tager man en tur i Botanisk Have her i december, kan det være en kold og fugtig oplevelse at følge de grusede stier. Der er ikke meget vinter og julesne over haven endnu. Men i Botanisk Haves lille hyggelige blomsterbutik har man forberedt sig godt på julens komme. Kalenderlyset blafrer venligt når døren til butikken åbnes, og flammen spejles i de blanke røde krukker med små hyacinter der står ved siden af.

Traditionen tro, har butiksmedarbejderne Lene og Majbrith pyntet op med en idérigdom som kan inspirere den besøgende. Overalt står, hænger eller ligger der kogler i lette bånd, glaskugler, lys, og spændende planter i smukke potter, samt grene med farverige bær. Her vil de fleste kunne få en god idé og materialer til oppyntningen hjemme i egen stue, eller måske blive fristet af en af de gode havebøger, der netop nu kan fås til nedsat pris. 

En af butikkens særligt populære juleting er de meget smukke og enkle kranse, som de to kvinder løbende binder, enten i form af en adventskrans eller som dekorationsophæng til dør eller væg.  "Det er en af de ting folk vender tilbage efter år efter år" fortæller Lene. "Der er jo det specielle ved dem, at vi ofte bruger planter her fra haven i kransene, og det gør dem lidt anderledes end dem man kan købe andre steder". Der er så god efterspørgsel på Kransene, at butiksmedarbejderne næsten ikke kan følge med, men de kan lave dem på bestilling, og helt i de størrelser som folk har lyst til.

Jul i butik

Besøger man butikken netop nu, kan man måske være heldig at opleve en af de mange vilde musvitter som af og til slår et svip inden for i forretningen når døren står åben, for at få sig et par jordnødder fra en lille skål på disken. Flere af fuglene er efterhånden blevet så tamme, at de sætter sig på Lenes hånd, når hun rækker skålen frem. Selv herinde i butikken er haven udenfor meget nærværende.

Men selv om det snart er jul, så glemmer man ikke i butikken, at den er en del af Botanisk Have, og således må kunne byde på mere en sæsonbaserede vækster. Man kan altid købe et udvalg af de mere specielle og ofte sarte planter eller frø som butikken er kendt for. 

Butikken har åbent tirs-søn fra kl.10:00-15:30 (fra oktober til maj). Fra maj til oktober er butikken åben alle dage fra 10.00-16.30. Butikken er lukket mellem jul og nytår.
Tlf.: 3532 2242 - Email: botaniskbutik@snm.ku.dk