DNA & Liv – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

SNM > Skole- og gymnasietjenesten > Gymnasier > Undervisning > DNA & Liv

Nyhed: SRP-forløb for HTX

Til januar åbner vi helt ekstraordinært DNAlab for et begrænset antal HTX-elever som en del af SRP. Arbejdet er direkte knyttet til et aktuelt forsknings- og udviklingsprojekt på museet. Hvis du og en eller flere af dine elever, er interesserede, så skriv til os for at reservere plads. Læs mere...

DNA & liv - biodiversitet og molekylærbiologi

Mere end 5.000 gymnasieelever og knap 500 lærere har i løbet af to år besøgt projektet DNA & liv på Statens Naturhistoriske Museum. De har igennem deres arbejde i felten og i laboratoriet indsamlet prøver, testet forskningsmetoder og genereret mange tusinde observationer af fisk, insekter, krebsdyr og padder fra ferskvandslokaliter landet over. 

DNA & liv var således et unikt citizen science projekt, hvor elever ved hjælp af DNA-spor i vandet, såkaldt miljø-DNA eller eDNA (environmental DNA), kortlagde udvalgte ferskvandsdyr i Danmark.

Nyt projekt på vej

Vi arbejder i øjeblikket på at udvikle og realisere et helt nyt projekt i DNAlab, som starter op i 2017. Vi ved endnu ikke, præcis hvornår det nye projekt er klar til at invitere elever indenfor. Du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev, så skriver vi til dig, så snart der er nyt om projektet, undervisningen og muligheden for booking.

OBS: Projektet DNA & liv løb perioden august 2014 til juni 2016. Det er derfor ikke muligt at booke et forløb i skoleåret 2016-17. 

Inspiration

Prøvelokaliteter

Indsamling af miljø-DNA

Liv i postevand