VIP-rundvisning med John Wright i Botanisk Have – Københavns Universitet

SNM > Kalender > VIP-rundvisning med Jo...

VIP-rundvisning med John Wright i Botanisk Have

PLANTERNES VIDENSKABELIGE NAVNE OG HISTORIERNE BAG

Til efteråret har du en unik chance for at møde den populære engelske TV-personlighed John Wright på en VIP-rundvisning i Botanisk Have. Med stor indsigt og krydret med britisk underfundighed vil John Wright gøre de videnskabelige navne på havens planter tilgængelige og fascinerende for os alle. Han vil fortælle om, hvordan man navngiver planter og andre organismer, og komme med masser af eksempler på, hvad der ligger af spændende historier gemt i de latinske navne.

Dette efterår har vi fornøjelsen af at invitere på en særrundvisning i Botanisk Have med den populære engelske TV-personlighed John Wright, der regelmæssigt optræder som ekspert i serien River Cottage.

Foto: John Wright. Fotograf: Steve Goodwin ©

John Wright er bedst kendt som en ledende ekspert i sankning, dvs. indsamling af råvarer i naturen, og han har skrevet talrige bøger om emnet. Men rundvisningen her handler om en anden af John Wrights passioner, nemlig videnskabelige latinske navne, om hvilket han har forfattet den anmelderroste bog The Naming of the Shrew: A Curious History of Latin Names.

Om bogen skrev anmelderne bl.a., ”Who would have thought that a book about Latin names could be quite so compelling!!” og “Nature writing at its best: insightful, entertaining and often very funny”.

Det er lige præcis i den ånd, at særrundvisningen i Botanisk Have foregår. Med stor indsigt og krydret med britisk underfundighed vil John Wright gøre videnskabelige navne tilgængelige og fascinerende for ikke-eksperter. Han vil fortælle om, hvordan man navngiver planter og andre organismer, og give masser af eksempler på, hvad der ligger af spændende historier om planterne og personerne, der navngav eller opdagede dem, gemt i deres latinske navne.

Praktisk information

SPROG: Rundvisningen foregår på ENGELSK, men en af vores faste rundvisere i Botanisk Have vil være med på turen og kan hjælpe med at oversætte fagudtryk.

Antal: Der kan være op til 25 deltagere på rundvisningen.

Mødested: På den lille plads ved siden af Botanisk Haves Butik nær hovedindgangen til Botanisk Have fra Nørreport Station.

Gyldig billet skal fremvises ved fremmøde.

Køb billet


Køb din billet via Billetto.dk... 


Se andre datoer for rundvisning i Botanisk Have her...