Solrigt pressemøde – Københavns Universitet

SNM > Nyheder > Alle nyheder > Solrigt pressemøde

05. maj 2009

Solrigt pressemøde

- lancering af åben idékonkurrence for et nyt naturhistorisk museum

Morten Meldgaard
Direktøren for SNM Morten Meldgaard byder velkommen til dagens pressemøde

idékonkurrence
Fra venstre ses dekan for Det Naturvidenskabelige Fakultet Nils O. Andersen, videnskabsminister Helse Sander, rektor for Københavns Universitet Ralf Hemmingsen, og to af medlemmerne fra gruppen bag det nye museum: geologiprofessor Minik Rosing og formidlingschef Hanne Strager (SNM)

Solen strålede fra en skyfri himmel, da Statens Naturhistoriske Museum, Københavns Universitet og Universitets- og bygningsstyrelsen sammen lancerede sin åbne idékonkurrence ved et pressemøde torsdag d. 30. april på terrassen ved Palmehuset i Botanisk Have.  Under grønne parasoller, og med mousserende vin, kage og frugt i vente, var et opbud af presse- og museumsfolk samlet for at høre direktøren for Statens Naturhistoriske Museum Morten Meldgaard, sammen med videnskabsminister Helge Sander og rektor for Københavns Universitet  Ralf Hemmingsen, løfte sløret for idékonkurrencen og for projektplanerne om et nyt stort samlet naturhistorisk museum i København.

"Målet er at skabe et nyt naturhistorisk museum, der formidler naturvidenskaben og samtidig giver plads til fordybelse og forundring over naturhistoriens utrolige genstande - med dagens pressemøde markerer vi at processen er sat i gang" meddelte direktør Morten Meldgaard.

Idékonkurrencen har til formål at få så mange tanker og idéer som overhovedet muligt på banen, og den er åben for alle - lige fra den almindelige borger til naturvidenskabsfolk, arkitekter og byplanlæggere.

"Med visionsfasen og den åbne idékonkurrence får vi mulighed for at undersøge, hvordan universitetet skaber de bedste rammer for forskningen og formidlingen af naturvidenskaben. Her kan den lille idé være lige så god som den store. Det vigtigste er, at vi om et lille år kan præsentere et spændende og brugbart idékatalog, der kan bruges som inspiration til planerne for et nyt museum" fastslog rektor Ralf Hemmingsen.

Videnskabsminister Helge Sander gav udtryk for, at projektet er enestående, og at det er hele Danmarks museumsprojekt. "Vi drømmer om et fascinerende og nyskabende museumsanlæg, som kan inspirere unge til at beskæftige sig med naturvidenskab og tilbyde forskerne optimale vilkår. Placeringen i Botanisk Have i hjertet af København giver helt særlige muligheder for allerede i den fysiske udformning af museumsanlægget at understrege videnskabens vilje til dialog med det omgivende samfund", sagde Helge Sander.

På pressemødet benyttede Morten Meldgaard samtidig chancen til at lancere et helt nyt website: Nyt Naturhistorisk Museum hvor man vil kunne læse mere om konkurrencen og baggrunden for det nye museum, følge projektet samt deltage løbende i debatten om museet via siden blog.

Link til Nyt Naturhistorisk Museum: http://nyt.snm.ku.dk/